Brieger Katalin vagyok, 2009 óta dolgozom pszichológusként. Alapdiplomámat a Debreceni Egyetemen szereztem, és ugyanitt folytattam szakpszichológiai tanulmányaimat is, amelyet felnőtt klinikai szakpszichológusi diploma megszerzésével fejeztem be. 2009-től 2022-ig a Péterfy Sándor utcai Kórházban dolgoztam, a Krízisintervenciós és Pszichiátriai osztályon, a Krízis Ambulancián, majd a VII. kerületi Ideggondozó járóbeteg ellátásában. 3 évig dolgoztam továbbá gyermekterapeutaként is, a budaörsi Esély Szociális és Gyermekjóléti Szolgálatnál, ahol gyermekterápiákat és szülőkonzultációkat tartottam. 2022 óta csak magánrendelés keretében fogadom klienseimet, felnőtt egyéni és csoportterápiákat tartok.

A segítő szakmák iránti érdeklődésem egészen fiatal koromra nyúlik vissza: 2003-ban elvégeztem a Kortárs Segítő Műhely Alapítvány alapképzését, majd 2004-től a Kék Pont Drogkonzultációs Központ és Drogambulancia ártalomcsökkentő programjában vettem részt, önkéntes segítőként. Egyetemi éveim alatt és után szakmai programok, kongresszusok szervezésében vettem részt (Pszinapszis, Szomato-pszichoterápiás Kongresszus).

Ismereteimet aktuális szakirodalmak olvasásával és módszerspecifikus képzéseken való részvétellel igyekszem naprakészen tartani és fejleszteni. Főként katathym imaginatív pszichoterápiát (KIP), neurolingvisztikus pszichoterápiát (NLP), ego-state terápiát, illetve ericksoni hipnoterápiát is integráló módszerrel dolgozom az egyéni terápiákban, de veszek át elemeket a kognitív viselkedésterápiák és a dinamikus pszichoterápiák egyéb módszereiből is, természetesen mindig a klienshez és problémájához igazítva. Trauma-fókuszú terápia esetén a fenti módszerek mellett komplex, az érzelemszabályozást és a feldolgozást elősegítő technikákat is alkalmazok, szükség esetén EMDR-rel kiegészítve.

Tanulmányaim:

2004-2009: pszichológus diploma (Debreceni Egyetem, Pszichológia Intézet)
2007-2009: angol pszichológia szakfordító (Debreceni Egyetem)
2009-2013: klinikai és mentálhigiénés felnőtt szakpszichológus diploma (Debreceni Egyetem, Orvos- és Egészségtudományi Centrum)
2011-2013: módszerspecifikus integratív felnőtt pszichoterapeuta képzés, integratív hipnoterapeuta cím (Integratív Pszichoterápiás Egyesület)
2014-2016: integratív gyermekpszichoterápia képzés (Integratív Pszichoterápiás Egyesület; befejezett elméleti tanfolyam)
2014-2018: Katathym Imaginatív Pszichoterápia (Magyar Komplex Pszichoterápiás Egyesület), KIP terapeuta
2015-2017: Tündérhegyi Európai Pszichoterapeuta képzés
2018: pszichoterápia szakvizsga, Nemzeti Vizsgabizottság
2016-2022: Csoportvezető és Csoportanalitikus képzés (Csoportanalitikus és Kiképző Társaság), csoportanalitikus pszichoterapeuta jelölt
2022-2023: EMDR tréning, Level I.-II.
2022: Safe and Sound Protocol (SSP) tréning, SSP provider (Unyte Health)
2022-2023: Certificate in traumatic stress studies program, Trauma Research Foundation, PESI.
2022: Certified Clinical Trauma Professional: Two-Day Trauma Competency Conference (J. Eric Gentry), PESI
2023: HeartMath Interventions Certification Program, HeartMath certified provider
2023: Analitikus neurofeedback és alapfokú biofeedback tanfolyam, Analitikus neurofeedback tréner jelölt, Magyar Analitikus  Neurofeedback és Biofeedback Társaság

Szervezeti tagság: Magyar Orvosi Kamara, Integratív Pszichoterápiás Egyesület, Csoportanalitikus és Kiképző Társaság, Magyar Komplex Pszichoterápiás Egyesület, European Society for Trauma and Dissociation, Magyar EMDR Egyesület

Végzettséget igazoló ENKK működési nyilvántartási számom: 1567